De Galjaar, KLJ en Ritmica bouwen samen één thuis

Jeugdcentrum De Galjaar, KLJ Belsele en turn- en dansvereniging Ritmica lossen hun nijpende locatieproblemen op met een gezamenlijk bouwproject. De nieuwe thuis van de Belseelse verenigingen wordt een aanbouwproject aan sporthal De Klavers.

De nieuwbouw moet de al jaren aanslepende huisvestingsproblemen van de drie verenigingen oplossen. Ze plannen een aanbouw in twee bouwlagen aan de linkerzijde van sporthal De Klavers. Het stadsbestuur stelt de ruimte met recht van opstal ter beschikking terwijl de verenigingen fungeren als bouwheer. Op het gelijkvloers komen een instuifruimte voor het jeugdhuis en de werkingslokalen voor KLJ. Meteen krijgt het jeugdhuis een betere zichtbaarheid aan de straatkant. De lokalen van KJL komen aan de achterzijde, direct aansluitend op het avontuurlijk speelterrein achter De Klavers. Beide verenigingen delen onder meer sanitair en een vergaderruimte. Op de eerste verdieping komen zalen voor de danslessen van Ritmica, die voortaan op één centrale locatie kunnen plaatsvinden. Omdat het om een aanbouw gaat, kan Ritmica gebruikmaken van de kleedkamers van de sporthal. De verenigingen hopen tegen eind dit jaar de aanvraag voor een bouwvergunning klaar te hebben.

“Dankzij de aanbouw evolueert De Klavers tot een multifunctionele vrijtijdssite”, stellen schepen van Jeugd Wout De Meester (Groen) en schepen van Sport Peter Buysrogge (NVA). “Het stadsbestuur staat in voor de omgevingsaanleg, met onder meer de aanpassing van de rondweg, parkeerplaatsen en groen. Daarvoor trekken we 484.000 euro uit. De jeugdverenigingen ondersteunen we met 300.000 euro subsidies”, Voor de verenigingen moet het nieuwe gebouw soelaas brengen na jaren van plaatsgebrek. De Galjaar huist al zes jaar in een container aan De Klavers, waar amper dertig mensen in kunnen. “Onze ruimte in het nieuwe gebouw moet groot genoeg zijn voor een kleine fuif maar moet tegelijk ook gezellig blijven als instuifruimte”, zo verwoordt Vince Baart de wensen van De Galjaar. “Dankzij de nieuwe locatie kunnen we jongeren aantrekken uit de nieuwe wijken”, reageren de KLJ’ers die met hun 75 leden nu in de Kasteeldreef huizen. Ook bij Ritmica zijn ze blij met een deftig onderkomen voor hun bijna duizend leden.

 

BRON: Nieuwsblad

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.