De Galjaar gaat op zoek naar ‘De groenste straat van Belsele’

De Galjaar probeert heel Belsele te betrekken bij de jeugdwerking en dat gebeurt vanaf deze maand met een opmerkelijk eerste evenement, waarbij heel Belsele de handen uit de mouwen zal steken.

 

 

Jürgen Naudts en Toon De Beleyr beloven veel, maar het zijn geen loze praatjes: ze brengen hun beloftes al meteen in de praktijk. “We zullen De Galjaar op de kaart zetten in Belsele en over ‘op de kaart zetten’ zijn we direct concreet. We willen het gezicht worden van Belsele, voor zowel jong en oud. Wij geven dit meteen vorm in de organisatie van ons ecologisch evenement Trash!. In het verleden was er al een ecologische fuif, nu pakken we uit meteen totaal evenement waarde inwoners van Belsele fier op mogen zijn”,klinkt het vol zelfvertrouwen.

Blikvanger voor het grote publiek is ‘De groenste straat van Belsele’. “We willen iedereen in onze dorps-

gemeenschap aan het werk zetten. Zo organiseren wij op zaterdag 16 maart een grote opkuisactie op de speel- terreinen en bossen. Om nog meer dorpsgenoten te bereiken, dagen wij graag de dorpsstraten en -wijken uit om deel te nemen aan deze actie on- derdenoemer‘Degroenstestraat van Belsele’. Bedoeling is dat elke ploeg zeker vijf mensen telt. Ze ruimen het afval in hun buurt en droppen alles in het Wase afvalmonster, aan de voorzijde van sporthal De Klavers. Voor elke deelnemende buurt of wijk zijn er opruimsets. Er zijn prijzen voor de groenste straten en de crewtiefsteopruimactie.”

“Nog op zaterdag 16 maart orga- niseren wij, in samenwerking met het stadsbestuur, de aanleg van het nieuwe en avontuurlijke natuur-en speelterrein in de Waterschootstraat. Hier worden geen klassieke speeltoestellen geplaatst maar wel natuurlijke materialen bewerkt tot speelelmenten. Samen met de verenigingen nodigen we iedereen uit om samen struiken en bomen te komen aanplanten.”

Meteen mobiliseren de jongelui heel Belsele en versterken daarmee het dorpsgevoel. Tussendoor is er, ook tijdensTrash!, gelukkig ook nog tijd voor een feestje in het jeugdcen- trum. Op vrijdag 15 maart is er de DJ battle Trashclash. De winnaar mag de ecologischefuif Trash! openen op vrijdag 12 april. guvv

Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.